onsdag 25 december 2013

Kärleksmums

Så var det då dags för Kajsas födelsedag. I år hade hon önskat sig en kärleksmumstårta. Personligen tycker jag den blev helt episk. Mättande. Chokladig. FET. Kort sagt, något av det bästa som hänt mänskligheten.
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält 150 gram smör.
  3. Blanda 1 tsk vaniljpulver, 1 dl mandelmjöl, 1 dl kokosmjöl, 1½ msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver samt 2 msk kakao i en bunke. Se till att få bort så mycket klumpar som möjligt.
  4. Vispa 6 ägg och ca 1½ msk honung. Behöver vispas länge, typ minst 5 minuter.
  5. Häll det smälta smöret och 1 dl grädde i äggvispet. Vispa väl.
  6. Häll i torrvarorna.
  7. Ös gegget i en bakplåtspappersklädd sockerkaksform. Jag tog en rund eftersom jag ville göra en rund tårta. Vill du göra traditionellt rätvinkliga kärleksmums kan en rektangulär form vara bättre lämpad.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills den börjar få lite färg. Jag upplevde att denna smet inte kladdar ner en teststicka lika lätt som mjölsmet, så det testet funkar inte lika bra här. Du får helt enkelt gå på känn.
  9. Låt svalna.
  10. Smält 200 gram choklad. 85+% kakao.
  11. Häll i ½-1 dl grädde.
  12. Smeta ut över kakan och toppa med vad du vill. Vi hade kokos, men här finns ju utrymme för improvisation. Varför inte legobitar? Eller gräs?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar